Kurtuluş Savaşımız ulusal birlik ve ulusal seferberlik ile kazanılmıştır. Seferberlikte ulusumuzun kadını ve erkeği birlikte düşman işgaline karşı mücadele etmişlerdir.
Kadınlarımız cesaret ve kahramanlıkları ile önce ulusal özgürlüğü daha sonra kendi özgürlüklerini kazanmışlardır.
Ulu Önder Atatürk, cumhuriyet devrimlerini gerçekleştirirken, toplumsal yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğini güçlendiren temel hakların düzenlemesini 1926 yılında Medeni Kanun’la sağlamıştır. Kadınlarımıza 1930 yılında belediye seçimlerine katılma,1932 yılında muhtar ve köy ihtiyar heyetine seçme ve seçilme hakkı, 5 Aralık 1934 yılında ise, birçok batılı ülkeden önce Türk kadınına genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanıyarak ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını olanaklı kılmıştır.
Kadınlarımız Ulu Önderin kendilerine duyduğu güveni, onun ilke ve devrimlerini rehber alırken ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişmesinde verilecek her görevi yerine getirmek için eğitimli olmalıdır. Böylece siyasette, yönetimde ve sosyal hayattın her alanında göreve hazır olacaklardır.
Kadınlarımız aldıkları eğitimle haklarını ve özgürlüğünü güçlendirirken vatanına ve ulusuna hizmet edecektir. Türk kadını başarıları ile dünya kadınlarına örnek olmalıdır.
Kadınlarımızın, kendilerine seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıl dönümünü ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor; cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak kadınlarımıza bu aydınlık yolu açan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi saygı ve minnetle anıyorum.
Saygılarımla.
Pir Zöhre Ana